EPA maatwerkadvies utiliteitsbouw
Bent u gebouweigenaar of gebouwbeheerder? En wilt u antwoord op de vraag: Welke energiebesparende maatregelen kan ik bij mijn gebouw treffen? Wat levert mij dat economisch op en wat zijn de gevolgen voor de energielabelklasse? Of: hoe voldoe ik aan de eis dat mijn kantoor minimaal voldoet aan energielabel C? Dan is een EPA maatwerkadvies voor utiliteitsbouw voor u de goede keuze. Of een beknopte versie daarvan, daarover leest u onderaan deze pagina.
Joeles is onafhankelijk adviseur en kan uw EPA-U maatwerkadvies vlot en vakkundig regelen. Klik hieronder om een prijs aan te vragen of laat ons u bellen.
Een EPA-U maatwerkadvies is voor utiliteitsgebouwen. Dat zijn alle gebouwen die geen woning zijn. Denk aan kantoren, bedrijfspanden, scholen, zwembaden, hotels, restaurants, winkels, sporthallen, etc.
Onze werkwijze
Voor het opstellen van een maatwerkadvies worden de volgende stappen gezet:
- Vooraf vragen wij gegevens van u, denk aan (bouwkundige en eventueel installatietechnische tekeningen van het gebouw en de energie-jaarnota.
- Wij maken met u een afspraak voor een bezoeken aan uw pand.
- Tijdens het bezoek (‘de opname’) van het pand nemen we het gebouw op; we letten op bouwkundige en installatietechnische aspecten. Ook informeren wij bij u wat uw doelstellingen zijn voor wat betreft investeringen, energieverbruik en/of labelstappen.
- We verwerken deze gegevens in eerste instantie tot het nivo van energielabel.
- Dan gaan we voorstellen doen voor maatregelen. Deze bevatten een investeringsraming, een raming van de opbrengsten (vermeden energiekosten) en dus ook een terugverdientijd. En we geven aan wat de verbetering van het energielabel is.
- Wij sturen (mailen) u het rapport toe.
- Wij zoeken contact met u om eventuele vragen te beantwoorden.
- Ook zullen we informeren of wij verder kunnen helpen bij het realiseren van de voorgestelde maatregelen.
Het EPA maatwerkadvies
In het EPA-U maatwerkadvies wordt duidelijk uiteen gezet welke energiebesparende maatregelen u kunt treffen voor uw gebouw. In de rapportage komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Beschrijving van het pand, bouwkundig en installatietechnisch
- De energieprestatie (ofwel het energielabel)
- Het energieverbruik in de huidige situatie
- Vergelijk berekende en werkelijk energieverbruik voor gas
- De voorgestelde maatregelen met uitwerking daarvan op gebied financieel en energieprestatie
Er wordt melding gemaakt van subsidies indien aan de orde. Bovendien bevat het maatwerkadvies nog praktische tips.
De praktijk leert dat een energiebesparingsadvies u al gauw helpt 20-30% te besparen. Zo heeft u het advies vlot terugverdiend. Maakt u gebruik van de EnergieInvesteringsAftrek dan kunt u het maatwerkadvies ook opvoeren en krijgt u dus nog ‘korting’.
Met een maatwerkadvies meer EIA
Met een maatwerkadvies geldt onder andere dat u meer EnergieInvesteringsAftrek kunt krijgen. U leest hier meer.
Beknopte versie van het EPA-U maatwerkadvies
Het is ook mogelijk een beknopte versie van het maatwerkadvies op te stellen. Hierbij wordt alleen in beeld gebracht welke maatregelen leiden tot welk energielabel. En bevatten geen verder financiële informatie en geen informatie over energieverbruik. De gedachte is dat dit voor professionele gebouweigenaren is die zelf kunnen inschatten welke maatregel economisch rendabel is.