Energielabel bedrijfspand

Zoekt u naar energielabel bedrijfspand? Joeles helpt u graag met een energielabel voor uw bedrijfspand. Joeles is gecertificeerd volgens BRL9500 om energielabels en maatwerkadviezen uit te brengen. Joeles regelt uw energielabel bedrijfspand vlot en tegen een scherpe prijs.

Om een prijsaanbieding voor een energielabel bedrijfspand van ons te ontvangen vult u het aanvraagformulier in. Of laat ons u bellen.

Direct prijs aanvragen

Om te komen tot een energielabel worden de volgende stappen doorlopen:

  • We ontvangen informatie van u bijvoorbeeld adres pand, plattegrond (dit gebeurt meestal al bij het maken van de prijsaanbieding) en dergelijke.
  • We nemen contact met u op voor het maken van een afspraak voor een bezoek op locatie.
  • Bij het bezoek (de opname) nemen wij bouwkundige en installatietechnische kenmerken op.
  • Deze gegevens verwerken wij.
  • Wij melden het energielabel af in de landelijke database.
  • Wij sturen u het energielabel op (per mail als pdf).

Een energielabel bedrijfspand is verplicht

Wanneer u uw bedrijfspand verkoopt, bent u verplicht een energielabel aan de koper te overhandigen. Hetzelfde geldt bij het verhuren van een bedrijfspand. Ook dan bent u verplicht een geldig energielabel van uw bedrijfspand te overhandigen aan de huurder.

De overheid (de Inspectie Leefomgeving en Transport) controleert of aan de verplichting wordt voldaan. Indien een boete wordt gegeven dan is deze voor natuurlijke personen maximaal €405 en voor rechtspersonen maximaal €20.250.

Energielabel bedrijfspand

Wat is het energielabel bedrijfspand?

Een energielabel bedrijfspand geeft aan hoe energiezuinig het bedrijfspand is ten opzichte van hetzelfde type gebouw. Je kunt het dus gebruiken om te vergelijken. Het is niet geschikt om het werkelijk energieverbruik te bepalen. Er wordt namelijk uitgegaan van standaarden voor het gebouwgebonden energieverbruik. Het energieverbruik van gebruikers wordt niet meegenomen. En juist dit laatste kan grote verschillen geven (bij hetzelfde gebouw).

Uw energielabel verbeteren

Wilt u weten wat u moet doen om een beter energielabel te krijgen? Laat Joeles dan een EPA-U maatwerkadvies [link volgt] maken. Dan krijgt u inzicht welke maatregelen leiden tot welk energielabel.

Vraag hieronder direct een vrijblijvende offerte voor een energielabel bedrijfspand aan.